MØD NETVÆRKET: MARIA M. L. NIELSEN

Maria M. L. NielsenHvor arbejder du? Center for Byplanlægning, Byens Udvikling, TMF, Københavns Kommune

Hvad er din uddannelse? Urban designer, Arkitektskole Aarhus

1. Hvad arbejder du med netop nu:

Lige nu sidder jeg med udvikling af Krimsvejbydelen mellem Amager Strandvej og Øresundsvej.Det er et tidligere erhvervsområde, som er i fuld gang med at blive omdannet til en moderne bydel for 1000 nye indbyggere. Herudover opdaterer jeg kommunens arkitektoniske retningslinjer for eksisterende byggeri og arbejder på større byggesager som Krøyers Plads og ombygningen af Illum.

2. Hvad giver det dig at være medlem af nyp?

Jeg er et relativt nyt medlem og har indtil videre kun været med til et arrangement, som var meget fint. Her fik jeg mødt og netværket med andre kollegaer i branchen.

3. Hvilke stof er en god planlægger gjort af?

Det er svært at sige, men umiddelbart vil jeg mene, at en god planlægger er diplomatisk, tålmodig og pragmatisk. Der er ofte mange hensyn, komplekse problemstillinger og forskellige aktører, som man skal forholde sig til.  Det er også en vigtig egenskab at være en god menneskekender og forhandler for at opnå høj kvalitet i de forskellige projekter.

4. Hvem ville du helst tage en byvandring med?

Sjoerd Soeters (hollandsk arkitekt) som jeg var i praktik hos under min studietid. En meget begavet byplanlægger med stor viden om, hvad der skaber en god by.

5. Hvad inspirer dig netop nu?

Der har lige været Arkitekturfestival i København. Her var jeg bl.a. inde at høre om udviklingen af japanske hjem gennem de sidste 80 år. Synes de laver nogle interessante bud på, hvordan man kan bo meget tæt sammen, og stadig have oplevelsen af privathed. Et projekt viste, bl.a. hvordan man både i plan og byggeri kan opnå stor tæthed og privathed ved klart at definere grænsen mellem det åbne og lukkede rum.