ADGANG TIL NATUREN – HVORDAN OG FOR HVEM? – Aflyst

Dette arrangement er desværre aflyst grundet for lille tilslutning.

Ophold i naturen gavner både vores fysiske, mentale og sociale sundhed. Rekreative interesser spiller også en væsentlig rolle i både lokalplanlægning, kommuneplanlægning og landsplanlægning (herunder i særdeleshed Fingerplanen). Alligevel fylder rekreative interesser ikke nær så meget i aviserne og debatindlæggene, som boligområder og infrastrukturprojekter ofte gør.

Denne dag vil vi derfor stille skarpt på et af planlægningens mere oversete aspekter: adgang til naturen. Vi vil undersøge, hvordan vi som planlæggere sikrer at alle, uanset baggrund og fysisk tilstand, får adgang til naturen, og vi vil høre nogle gode, kreative eksempler på, hvordan det kan gøres. Vi vil også se på, hvilke konsekvenser denne planlægning kan have for naturen.

Vi starter ud i tegnestuen EFFEKTs lokaler, hvor to oplægsholdere vil fortælle os om nogle spændende friluftsprojekter. Her vil vi bl.a. høre lidt om årets mest omtalte udkigstårn ved Gisselfeld Kloster / Camp Adventure – et projekt der i den grad øger bl.a. gangbesværedes adgang til naturen.

Straks efter bliver vi kørt ned til selvsamme udkigstårn, så vi kan se det med egne øjne og teste tilgængeligheden selv!

Hele herligheden koster 150 kr for medlemmer af NYP, inklusiv adgang til tårnet, transport fra/til København samt forplejning. Prisen for ikke-medlemmer er 250 kr (pssst, du kan altid melde dig ind på nyp.dk – det koster kun en 100-lap).

PROGRAM::
10.00: To oplæg om friluftsprojekter hos EFFEKT tegnestue: Esben Danielsen, direktør i Lokale- og Anlægsfonden, vil tale om adgang til naturen med afsæt i sit arbejde hos LOA og deres projekter. Han afløses af Mikkel Bøgh, partner v. EFFEKT, der vil fortælle om processen, projektet og tankerne bag Camp Adventure.
12.00: Afgang til udkigstårnet ved Camp Adventure – frokost i bussen
13.00: Ankomst til Camp Adventure – op og se tårnet!
15.30: Afgang mod København
16:30: Ankomst til EFFEKT