Speciale-talk: Ida Marie Nygaard Christensen – “Words matter in Danish cycling development” – AFLYST

Dato: 14. maj 2024
Tid: 12:00
Sted: Online

Denne arrangement er desværre aflyst pga. for få tilmeldte.

Alt for meget god og vigtig viden om planlægning går til spilde, hver gang et virkelig godt speciale bliver lagt på hylden efter et forsvar.

D. 14. maj kl.12-12:30 kan du derfor møde Ida Marie Nygaard Christensen, som har skrevet specialet “Words matter in Danish cycling development”, der giver et bud på narrativer om cykling i Danmark, som påvirker og har påvirket cykeludviklingen i en negativ retning de senere år. Specialet understreger pointen om, at måden vi taler om cykling på i Danmark på både institutionelt og individuelt niveau, kan have stor betydning for den adfærd, vi udviser og de handlinger, vi foretager os. Får vi f.eks. flere op på cyklen, ved at tale om, hvor farligt det er at cykle? Specialet konkluderer, at vi skal finde nye måder at tale om cykling på, hvis vi skal vende de seneste 30 års negative udvikling i cykling i Danmark.

Ida har gennem flere oplæg og artikler om sit speciale, formået at sætte fokus på sprogbruget om cykling flere steder i mobilitetsbranchen, bl.a. i afdelingen, hvor hun arbejder i Københavns Kommune, hvor ordene “bløde trafikanter” er blevet bandlyst til omtale af cyklister og fodgængere.